Bel: 023 5 272 272 24 uur per dag

Columns

The last hole

Toen mijn vader 30 jaar geleden overleed, heeft mijn moeder Olga IJzer, een paar jaar met haar ziel onder haar arm gelopen.

 

Rouw is onlosmakelijk verbonden aan liefde

Alleen naar een verjaardag, alleen weer thuiskomen. Niemand om mee na te praten. Alleen op vakantie en alleen op belangrijke dagen.

Coronakroniek

‘Hoe kies je wie wel en wie niet afscheid mag nemen van je vrouw?’ De vraag van de man wiens verdriet levensgroot op mijn beeldscherm bij mij binnenkomt, blijft even hangen in de cloud van de vergader-app.

Collegiale dienstverlening

Het is een druilerige donderdagmiddag als mijn collega Johan van een onderneming uit de buurt van Amsterdam belt: “Hee Jes, hoe is het? Even kort, want we hebben het ontzettend druk, kun jij vanmiddag een uitvaart voor ons bespreken in Edam?

 

Willem/Jan

Het is net gestopt met regenen als ik op een druilerige herfstochtend het parkeerterrein van het crematorium oprijd.

 

Thuis

De avond is loom en warm. Op de steiger van de woonboot waar ik sta, is alleen het geluid van het zachte klotsen

 

Glaasje water

Mijn buik voelt wee aan als ik naar de tafel kijk. Ik sta in een ruimte met een wit betegelde vloer en wanden.

Nooit meer bang voor de dood

Bernd is een jonge vent van 44. Na een slopende ziekte, die hij onwaarschijnlijk moedig heeft gedragen,

Naamloos begraven.

Het is half negen. Op begraafplaats is het doodstil. De lucht is grijs. Over een uur vindt hier de eerste plechtigheid plaats.

 

Meeleven

Het is bloedheet. Terwijl iedereen in de stad in een zomerjurkje of korte broek loopt, draag ik een keurig donkergrijs mantelpakje, compleet met panty’s.

Mag ze ook thuisblijven?

“Mag ze ook thuisblijven?” vraagt een van de twee kleindochters. Hun oma is net overleden en we bespreken wat er met haar lichaam moet gebeuren.

Jose - Mijn lief

We waren daar, zoals dat heet met allen die hem dierbaar waren. Hij ging dood.

 

Goeie reis ma!

Maar mama wilde helemaal niet gecremeerd worden…

Gelukkig nieuwjaar

Het is 1 januari. Ik werk voor een grote uitvaartverzorger en heb deze jaarwisseling dienst. Om 9.30 uur bel ik aan bij een rijtjeshuis in een Vinex wijk

De anderen

Als uitvaartverzorgers zijn wij het altijd die de complimenten en bedankjes krijgen en die bedankjes en complimenten proberen

Bertus en Sientje

Het is lente. Het waait licht. De lucht staat strakblauw met soms een spierwit wolkje. De lichtgroene blaadjes van de bomen steken er vrolijk bij af.

OMGEVING

Wij zijn een compacte, flexibele onderneming die uw uitvaart overal kan organiseren.
Wij zijn vooral bekend in:
Aerdenhout — Bennebroek — Bloemendaal — Driehuis — Haarlem — Heemstede — Overveen — Santpoort — Vogelenzang — Zandvoort - Amsterdam

naar boven